Selecteer een pagina
Spreken de woningen u al direct aan?
Stuur ons dan direct een E-mail.

Penthouse Helmstraat

Architectuur met platte daken heeft zo haar voordelen. Zij laat zich uitbreiden richting hemel.

Bij bebouwing op zo’n hoog niveau krijgt de bewoner veel op de koop toe. Voor deze onderhavige locatie betekent dat onder andere een panoramisch uitzicht naar Scheveningen, en de zee, Kijkduin, den Haag en het van Stolkpark. Ook geeft zij alle privacy van de wereld want buren noch voorbijgangers hebben enige inkijk. Als de zon schijnt profiteren de bewoners de hele dag van haar. ’s Ochtens worden ij door haar wakker gekust, ’s middags kunnen zij zich laten bruinen, eventueel voor de volle honderd procent, en ’s avonds kunnen zij van een extra romantische maaltijd genieten terwijl de zon als een rode vuurbal in zee onderdompelt.

Het huis met zijn vrijwel volledig transparante gevel zorgt er voor dat men deze cadeautjes volledig kan uitbuiten. Niet gehinderd door zonneschermen of vitrage zorgt een uitgekiend systeem van lamellen voor de nodige schaduw op de puien en houdt hinderlijke straling buiten. Vanzelfsprekend is het huis van alle gemakken voorzien. Een geavanceerde lift brengt de bewoner en bezoeker naar de derde verdieping, zo’n elf meter boven straatniveau.

Via een lantaarn boven het hoogste dak komt daglicht tot diep in het trappenhuis, maar ook in de inpandige hal. Riante glazen puien aan weerszijde van de entreehal geven meteen na binnenkomst uitzicht op de stad aan de ene kant en op zee aan de andere kant. De woning kent geen traditionele onderverdeling in vertrekken, maar een vloeiende overgang van de ene ruimte naar de andere. Vanuit elke ruimte is er een directe toegang naar terras of balkon. Ook in bouwfysische zin voldoet de woning uiteraard aan alle comfort-eisen zoals akoestische en thermische isolatie, vloerverwarming en mechanische isolatie.

Het grootste genot zal men echter beleven door de relatie van het huis tot zijn nabije en wijde omgeving en zijn orientatie op de zon.
Het penthouse is ontworpen en gebouwd onder architectuur van Ir Rainer Bullhorst, architect en stedebouwer in den Haag.

afmetingen circa 160 m2, waarvan circa 40 m2 terras

× Available from 00:00 to 23:59 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday